Välkommen till min blogg

 

Processed with VSCO with m5 preset

Jag fick upp ögonen för alternativ kost och så kallad ren mat (clean food) för cirka två år sedan. Efter att ha fått mitt andra barn befann jag mig i en ond cirkel av dålig kost, lite sömn och mycket stress. Efter rekommendation av min mamma läste jag boken Ett sött blod av Ann Fernholm. Det blev en riktig ögonöppnare. Jag bestämde mig där och då för att göra en sockerdetox, vilket jag gjorde i cirka två-tre veckors tid. Jag har alltid varit svag för söta saker, så det föll sig naturligt att börja där. Samtidigt började jag att se över hur jag levde, och försökte att minska på stressen, börja träna (igen) och sova mera.

Mitt mål är att hitta ett sunt och hållbart sätt att leva på och där spelar kosten en viktig roll. För mig personligen handlar det som att äta så ren mat som möjligt, mat lagad från grunden av naturliga råvaror utan konstiga tillsatser, och att göra bättre val. Till exempel så försöker jag undvika gluten- och mejeriprodukter (förutom fet grekisk yoghurt), och ersätter vanligt socker med honung. Jag är till hundra procent övertygad om att det som vi stoppar i oss spelar en avgörande roll för vår hälsa!

För mig handlar clean eating om ett sätt att leva långsiktigt. (Det är absolut ingen diet!) Det ska vara enkelt och roligt att äta hälsosamt, och inga pekpinnar! Vi har alla olika förutsättningar men alla kan börja någonstans.

Tanken med den här bloggen är att den dels ska fungera som min egen personliga receptsamling, där jag enkelt kan hitta recept istället för att springa och leta efter lappar som ligger och dräller i köket 😊 Men även att det ska vara en liten inspiration till andra som är nyfikna på alternativ kost.

❤ Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s