Blåbärssmoothie

 

20171201_141959

Blåbär är ett av våra svenska ‘superbär’ (superfoods).  De är fulla av antioxidanter och har många positiva effekter på hälsan, bland annat kan de förebygga hjärtinfarkt och cancer. De kan även bidra till att hålla blodtrycket lågt och är bra för synen och för minnet.

Jag försöker att äta blåbär varje dag. Oftast tillsammans med grekisk yoghurt eller i en smoothie. Blåbär är perfekta att ha hemma i frysen, eftersom frysta bär de är precis lika hälsosamma som färska, och tillgången på färska bär inte är den bästa här uppe i Norden.

 

20171201_141452

 

INGREDIENSER

2 bananer

En näve fryst mango

En näve frysta blåbär

1 pressad citron

1 tsk chlorella pulver

1 tsk baobab pulver

Riven färsk ingefära, ca 2 cm

En skvätt vatten

 

GÖR SÅ HÄR

Mixa alla ingredienser i en blender tills önskad konsistens uppnåtts. Tillsätt mer vatten för att få en rinnigare konsistens, eller mindre vatten för att få en tjockare smoothie som passar till en smoothiebowl.

 

 

20171201_141806

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s